Aktivnosti u 2020.

Godina 2020. bila je specifična u mnogočemu. Nažalost, ni šahovske aktivnosti nisu ostale izuzete. Znatno su se smanjila šahovska natjecanja i treninzi. Šahovski klub Samobor nastojao je u takvim okolnostima omogućiti članovima pohađanje treninga i sudjelovanje na natjecanjima. Iz 2020. možemo izdvojiti sljedeća natjecanja:

 

  1. Kup zagrebačke županije za 2020. godinu. Ekipa ŠK Samobor je u konkurenciji od 11 klubova osvojila treće (3) mjesto,
  2. Pojedinačno kadetsko prvenstvo Zagrebačke županije. Na prvenstvu je sudjelovalo 16 kadeta ŠK Samobor te je osvojeno sedam (7) medalja; dvije (2) zlatne, tri (3) srebrne i dvije (2) brončane medalje, o čemu je detaljnije izvjestio Radio Samobor.
  3. 1. liga kadeta ŠZŽC za 2020. godinu. Ekipa ŠK Samobor osvojila je peto (5) mjesto od devet (9) ekipa.  
  4. 2 liga kadeta ŠZŽC za 2020. godinu. U drugoj (2) ligi nastupile su dvije (2) ekipe ŠK Samobor. Ekipa ŠK Samobor 2 osvojila je sedmo (7), a ekipa ŠK Samobor 1 13. mjesto od ukupno 18 mjesta. 
  5. II Juniorska liga šahovske lige-centar. Ekipa ŠK Samobor osvojila je drugo (2) mjesto od 16 prijavljenih ekipa. 
  6. Pojedinačno kadetsko prvenstvo Hrvatske. ŠK Samobor predstavljalo je 13 kadeta što je ujedno bio i najveći broj predstavnika pojedinog kluba iz Hrvatske. Svakako treba izdvojiti rezultat Andrej Gala koji je u konkurenciji od 34 kadeta osvojio prvo (1) mjesto čime je ujedno postao državni prvak u kategoriji do 11 godina.
  7. Zbog epidemiološke situacije, ekipa ŠK Samobor otkazala je daljnji nastup u 3. A ligi centar. S obzirom da ekipe koje nisu nastavile natjecanje neće biti sankcionirane, ŠK Samobor će u 2021. godini nastaviti natjecanje u istom rangu (3. A liga).

 

Nadamo se da će se u 2021. godini stabilizirati stanje s bolesti COVID-19, te da će se šahovske aktivnosti vratiti u stanje prije pojave navedene bolesti.